Vacature zeil-instructeur

Wij zijn Watersportcentrum Sloterplas, een zeilschool gelegen in Amsterdam Nieuw-West en opzoek naar nieuwe, energieke en passievolle zeilinstructeurs om ons huidige team te versterken!

Watersportcentrum Sloterplas is onderdeel van The Sports Society, een sportief bedrijf die zich richt op de watersport. Zo behoort naast Watersportcentrum Sloterplas, ook verschillende roeicentra in Amsterdam, London en New York.

Als instructeur geef je cursus op verschillende niveau’s via het TopSail-systeem. Je komt te werken in een team van zeilinstructeurs die lesgeven in de Optimist en/of de Valk. Als team steunen wij elkaar bij het voorbereiden en evalueren van lessen, en helpen elkaar bij het klaarleggen en opruimen van materialen. Contact met elkaar en contact met de hoofdinstructeur, die op de kant staat ter ondersteuning en begeleiding, houden wij altijd via de portofoon, ‘communication is key’. Vaak sluiten we de dag af onder het genot van een borrel en een goed gesprek. Ons seizoen loopt van maart t/m november.

Wij hebben verschillende mogelijkheden:

1. Zeilinstructeur Jeugdzeilen eenmans (Optimist)

Je komt te staan voor groepen kinderen tussen de 8 tot 12 jaar die je in 8 weken gaat begeleiden en trainen in het zeilen. Dit gebeurt meestal in het weekend, een dagdeel of de hele dag. Naast de cursussen bieden wij ook schoolsport, kinderfeestjes en clinics voor bedrijven aan. Kortom, veel diversiteit in het soort werk en genoeg doorgroeimogelijkheden bij het lesgeven op verschillende niveau’s! Zelf leiden wij ook instructeurs op dus ook bij weinig of geen ervaring: wij zijn er voor je!

2. Zeilinstructeur Kielboot (Valk)

De zeilcursus Valk is voor volwassenen (18 jaar en ouder) die je les geeft in een cursus vorm van 8 weken. De cursus zal in het weekend worden gegeven. De groep grootte is maximaal 4 personen. Naast de cursus hebben wij ook bedrijfsuitjes die in de Valk gegeven worden. Met korte uitleg en wedstrijdjes over de Sloterplas kan jij een fantastische dag voor ze bezorgen!

Wij bieden:
– Een leuke bijbaan op en aan het water
– Flexibiliteit in werkdagen
– Ondersteuning en begeleiding als zeilinstructeur
– Een enthousiast behulpzaam team om in te werken
– Salaris hangt af van leeftijd, ervaring en diploma’s

Wij zoeken/ verwachten:
– Een parttime zeilinstructeur (als bijbaan), 1 dag beschikbaar in het weekend
– Ouder dan 16 jaar
– Een liefhebber van de zeilsport of andere watersporten
– Iemand die enthousiast is en het leuk vindt om met kinderen of volwassenen te werken/ ze iets te leren
– Ervaring met kinderen/ groepen
– Communicatief sterk en goede sociale vaardigheden
– Didactief vaardig, wellicht al eerder (bij)lesgegeven
– CWO gelieerd ZI-diploma is een pré

Vul onderstaand formulier in, dan nodigen wij jou uit op gesprek. Heb je overige vragen? Stuur een mail naar Laetitia Siegelaar via personeel@thesportssociety.nl

 

Zeil-instructeur

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Geef in dit tekst gebied aan welke opleidingen je hebt gedaan of nu nog doet. Per opleiding aangeven, aanvang jaar, tot wanneer het gedaan is en of je daar een diploma van hebt behaald.
 • Geef in dit tekstgebied duidelijk aan of en welke werkervaring je al hebt
 • Roei en of Zeil relevante gegevens

 • Geef in dit tekstgebied aan van welke zeilverenigingen of zeilscholen je lid bent geweest, of nu nog lid bent. Daarbij ook de jaartallen van lid worden, en eventueel lid-af worden.
 • Geef hier aan welke CWO diploma's en vaardigheden je hebt.
 • Beschrijf hier wat je huidige activiteiten zijn binnen de zeilsport
 • Beschikbaarheid

  Vaste zeil cursussen zijn er vooral in het weekend. We werken met een 8 weken systematiek waarvoor we een indeling maken. Geef hier aan op welke dagdelen je kunt werken. Naast de zeil cursussen zijn er ook nog diverse eenmalige activiteiten (scholen, kinderfeestjes). Deze vinden plaats door de weeks en in het weekend.
  Geef hier aan op welke dagdelen je beschikbaar bent om te werken de komende periode.
  Geef hier aan welke dagdelen je zeker niet kunt werken de komende periode
 • Overige opmerkingen die van belang kunnen zijn voor de sollicitatie